
Willkommen bei meinem Genuss-Blog! Vor weit über 10 Jahren hat es angefangen mit einem kleinen Tapas-Blog als Auflockerung meiner allzu technischen Firmenwebseite. Heute heisst das tapas.ch und es sind ca. 700 „Geschichten“. Eine Fundgrube für kulinarische und önologische Spanien-Fans, für Hobbywinzer und -köchinnen sowie Weinliebhaber. Und laufend kommen neue Geschichten dazu über:
- Tapas (ca. 80 selbst gekochte Tapas-Rezepte)
- spanische Weine (ca. 400 spanische Weine aus meinem Keller mit Degu- und Hintergrundinformationen)
- Weinreisen (vor allem Spanien und Südamerika)
- Erlebnisse rund um Essen und Wein
- Rezepte aus aller Welt
- Rodolfos Lieblingsrezepte (über 100 selbst gekochte Rezepte aus aller Welt)
- Kurlimuser Winzerblog (über meinen Bio Muscat Bleu Eigenanbau)
- Tapas Buch (selbst verfasstes Rezepte Buch gedruckt oder als E-Book)

Welcome to my pleasure blog! It started well over 10 years ago with a small tapas blog to ease my all-too-technical company website. Today it is called tapas.ch and there are around 700 „stories“. A treasure trove for culinary and oenological Spain fans, for hobby winemakers and cooks as well as wine lovers. And new stories are constantly being added about:
- Tapas (approx. 80 self-cooked tapas recipes)
- Spanish wines (approx. 400 Spanish wines from my cellar with tasting and background information)
- Wine tours (especially Spain and South America)
- Experiences around food and wine
- Recipes from all over the world
- Rodolfo’s favorite recipes (over 100 self-cooked recipes from all over the world)
- Kurlimuser Winemaker Blog (about my organic Muscat Bleu self-cultivated wine)
- Tapas Book (self-written recipe book, printed or E-Book)
You can easily translate the whole blog into any language just by choosing once the Google Translate option in the right column or below. It does an amazing job!